Documental participatiu

Documental “Fills i filles de persones immigrades a Catalunya”

Més gravacions per al documental

Aquest cap de setmana hem gravat a Tortosa, Mollerussa i Salt.

A Tortosa, com que fèiem un telenotícies, vam enregistrar una part dins de la seu de l’associació i les altres al carrer. Els estudis centrals de la televisió vam improvisar-los amb una taula, un parell de cadires i una pissarra. Després, vam sortir al carrer a representar alguns dels temes que havíem treballat. En moltes notícies, vam acabar actuant nosaltres mateixes fent els diversos personatges. En una informació, també vam demanar l’opinió de la gent del carrer i en una altra va venir un noi més gran, també d’Atzavara, a participar com a protagonista.

A Mollerussa ho teníem tot molt i molt pensat. Havíem construït un guió de rodatge que ens van dir que estava molt ben pautat. Això sí: teníem molta feina per fer-la en un sol matí!!! Havíem demanat permís una escola per fer-hi una part de les gravacions i parlar de què estem estudiant. Quan explicàvem coses de quan érem petits i essenyàvem les fotografies d’aleshores érem al skate park. Després ens vam plantar al bell mig del carrer per relatar de què voldríem treballar de més grans. En definitiva, el nostre documental partia dels nostres somnis de petits i de vom intentàvem complir-los ara. Vam haver de fer memòria!!!

A Salt es va encendre el debat! Vam parlar del sistema educatiu, li vam posar “notes”. Vam convertir l’aula on fem els tallers a Eina en la sala de professors d’un insti.  Com que hi havia qüestions que alguns de nosaltres les veiem d’una manera i els altres d’una altra, vam poder intercanviar experiències i opinions mentre enregistràvem el debat. A voltes ens va costar parlar l’un darrere l’altre, sense trepitjar-nos. Ens oblidàvem que estàvem gravant el nostre documental. Ens deixàvem portar per la xerrada i no fèiem cas de la càmera!

Posted in Gravació i Edició 8 years ago at 1:35 pm.

Add a comment

Previous Post: Comencem amb els rodatges!!!   Next Post: Última ronda…

No Replies

Feel free to leave a reply using the form below!


Leave a Reply