Documental participatiu

Documental “Fills i filles de persones immigrades a Catalunya”

Fil argumental comú


Cada un dels espais tracta un tema específic però entre tots estem construint un fil conductor comú, o sigui, una costura que uneixi tots els elements, les diverses opinions i les diferents experiències de vida relatades. A més, es tracta d’un argument que dóna sentit a tot plegat. D’aquest procediment surt un sol documental a partir d’una pluralitat de visions, reflexions i propostes.

Busquem posar de manifest una pluralitat de discursos i vivències. Per portar-ho a terme, hem creat un esquelet de realització que estem omplint de continguts amb les contribucions dels i les joves durant les sessions de guió. La nostra proposta es concreta en un cabdell de llana que tots els i les participants van omplint amb papers de coloraines on escriuen una paraula o dues fins aconseguir una pilota tots junts. Així podem articular les imatges i les veus per aplegar els gustos, els disgustos i els desitjos dels i les joves que participen en el projecte. Aquestes paraules són tant de coses positives com negatives de la seva vida i la seva relació amb la societat.

Aquestes característiques vitals que anem trobant i que van filant l’argument comú ens serveixen per donar, al mateix temps, un ordre d’aparició a les temàtiques. Entre el pas dels set capítols i el desplegament de la “història” .

Pel que fa a la realització audiovisual, construïm aquest discurs a partir d’imatges de recurs on apareixen els i les joves participants en acció. Com que, a més, volem que sigui visualment evident l’elaboració del fil argumental comú i la trama que teixeixen els i les joves participants en aquest projecte, la nostra idea és relacionar-los llançant-se “virtualment” (o sigui, a través de les imatges de la càmera) el cabdell de llana que, d’un lloc a l’altre i d’un espai al següent, s’anirà omplint amb totes les aportacions.

L’últim que llança el cabdell el deixarà anar, i anirà a parar, per art de màgia, a l’escriptori de la figura política de referència, amb la intenció de donar-li a conèixer totes aquestes veus… i què farà?

Estem buscant que hi hagi una interconnexió i també una progressió en l’argument final del documental quan viatja d’un lloc a l’altre, d’un grup de joves al següent.

No Replies

Feel free to leave a reply using the form below!


Leave a Reply