Documental participatiu

Documental “Fills i filles de persones immigrades a Catalunya”

Grups de participants


El grup de Sant Pol de Mar s’ha constituït al voltant del Punt d’Informació Juvenil Ca l’Arturo.

Tenen entre 12 i 16 anys. Hi ha dos que es diuen Mohamed i les seves famílies provenen del Marroc.  Tots dos han vingut de petits, un fa 8 anys i l’altre en fa 13! El pare i la mare d’en Hamza també són marroquins però ell ja va néixer a Catalunya. En Patrick, en canvi, va venir fa 4 anys del Brasil. També ses van afegir de seguida al grup un altre noi del Brasil, en Deivison, i una noia de l’Equador, la Katherine. En total, sis joves de Sant Pol de Mar s’han endinsat en el tema de la identitat.

—————————————————————————————

El grup de Tortosa s’ha configurat amb un grup de noies molt joves que participen en les activitats de l’associació Atzavara-Arrels. Associació per a la Cooperació entre Cultures i la Inserció de Persones en Risc d’Exclusió.

Totes són noies! La Doina té 15 anys. Viu a Catalunya des de fa molt: 9 anys. Va venir de Moldàvia quan encara era molt petita. En canvi, la Latifa va arribar fa poc: només fa sis mesos! La seva família és originàriia del Marroc. Cursa 2n d’ESO, mentre va aprenent poc a poc a parlar el català. De seguida, es van afegir al grup  tres noies més: la Sanaa, procedent del Marroc i que viu a Tortosa des de fa 8 anys, i la Depsy i la Milady, que són germanes, provenen de l’Equador i porten 7 anys a Catalunya. Totes ronden els 14 anys. Una mica més endavant, també es va afegir al grup la Naima. En total, sis noies que han treballat el tema de la discriminació a través d’un telenotícies.

—————————————————————————————

A Tarragona el grup de joves és dels Barris de Ponent. L’entitat que aplega i ha dinamitzat els i les participants és la Fundació Casal l’Amic.

Han format part del projecte dos nois que ronden els quinze anys i són provinents del Marroc, en Badr i en Hicham. D’altra banda, també s’hi han implicat un jove educador, en Mohamed, i una jove educadora, la Leo, que ja són força més grans i també són fills i filles de persones immigrades a Catalunya. Aquests quatre joves van avaluar si diversos espais d’aquests barris de Tarragona són participatius o no participatius. El tema que han tocat és el de la participació.

—————————————————————————————

En el cas de Barcelona, també tenim un grup de noies. Treballen amb la Fundació Maria Raventós.

La Penda té 17 anys i té un fill de pocs mesos. Ella també va néixer a Catalunya, el pare era de Guinea Bissau i la mare de Portugal. La Claudia i la Yu també tenen 17 anys i ja són mares. Provenen de Bolívia i la Xina, respectivament, i van arribar a casa nostra fa només 3 anys. L’Ingrid, de 16 anys, també té un nen i viu a Catalunya des que en tenia 13. La Rocío, als 19 anys, ja té un fill de dos anys. Ella i la seva família provenen de Guinea Equatorial. Va venir fa cinc anys. La Bouchra (22 anys) i la Silvia (29 anys) són més grans. Com les seves companyes, són mares soles i tenen un nen i una nena, respectivament. Mentre la Silvia va arribar fa 3 anys de Bolívia, la Bouchra és provinent del Marroc i viu aquí des de fa 6 anys. La seva recent maternitat va portar-les a parlar de família i valors. Ha estat un grup de set noies, amb els seus fills i filles!!!

—————————————————————————————

Els i les joves de Salt col·laboraren amb l’Associació per a la Recerca i l’Acció Comunitària EINA.

Ha estat el grup més nombrós!!! En total han participat en el projecte onze nois i noies d’aquesta població. Tenen entre 15 i 20 anys. La Safy (16 anys) i la Sanae (15 anys) ja van néixer a Catalunya, encara que les seves famílies provenen del Senegal i el Marroc, respectivament. Fa 10 anys van arribar la Chaimae (15 anys) i en Bilal (17 anys). Tots dos també són d’origen marroquí. La Wafae i la Ugomma Rose tenen 14 i 15 anys, respectivament. Van arribar totes dues fa 8 o 9 anys, l’una del Marroc i l’altre de Nigèria. El músic, en Jesús ja porta 7 anys a Catalunya. Té 15 anys i la seva família prové de Xile. De molt a prop, de l’Argentina, ve la família del Mariano, que porta tota la vida a Catalunya i era el més gran del grup. Finalment, la Siham ha vingut del Marroc fa molt poc. També són d’origen marroquí en Said (19 anys) i en Hossein (17 anys), que van arribar a casa nostra fa un any i mig i dos anys. Es van ocupar del tema de l’educació.

—————————————————————————————

L’Àrea de Joventut de Castelló d’Empúries ha coordinat el grup de participants d’aquest municipi.

En total, han participat en el projecte nou nois. Molts han nascut a Catalunya, o han vingut a viure-hi de ben petits amb les seves famílies. La majoria dels seus pares i mares provenen del Marroc, i ara ells tenen entre 14 i 20 anys. El més gran és en Yassin. Tan ell com la seva família són del Rif. Els més joves del grup són l’Ayoub, l’Hicham i en Youssef, que ronden els 14 i 15 anys. També van formar part del projecte en Zakarias (16 anys), dos Mohamed (16 i 17 anys), l’Adrià (17 anys) i en Soufian (18 anys). Van treballar la temàtica del temps lliure.

—————————————————————————————

A Mollerussa també coordina el grup l’Àrea de Joventut, a través de l’equip d’educadors de carrer.

El grup ha estat integrat per sis joves d’entre 19 i 16 anys. El més gran és un noi que prové del Senegal i es diu Abdoulaye. En canvi, els més joves de l’equip són en Pedro, que va néixer a Brasil, i la Betsabé, nascuda a l’Argentina. Tenen 17 anys la Ibtissam, en Kevin i en Cristian. Ella prové del Marroc mentre ells dos són de l’Equador i Colòmbia, respectivament. Quatre integrants del grup cursen estudis de formació professional mentre que la Betsabé i en Pedro estudien: ella segon i ell primer de batxillerat. En Kevin, en Cristian i en Pedro fa entre 9 i 7 anys que viuen a Catalunya. En canvi, l’Abdoulaye, la Ibtissam i la Betsabé uns cinc anys o encara no! Per ser el grup de més grans, van abocar-se al tema del treball.

No Replies

Feel free to leave a reply using the form below!


Leave a Reply