Documental participatiu

Documental “Fills i filles de persones immigrades a Catalunya”

You are currently browsing the Projecte i difusió category.

L’estrena!!!

El dia de l’estrena vam anar a Barcelona tots els grups de joves participants del projecte, per viure-la en directe!!! Hi érem gairebé tots i totes!!! Vam quedar abans a la Secretaria de Joventut per fer un dinar plegats, trobar-nos, conèixer-nos i fer un primer intercanvi d’impressions de com havia anat tot el procés!!!

Tot i que ja ens havíem vist les cares a través del vídeo, ara sí que ja ens coneixíem tots. Desprès de menjar, vam anar caminant fins a l’auditori. Érem més de 60, semblava una manifestació! Teníem de tot, fins i tot cotxets amb infants i nadons!

L’auditori era molt gran i ens va impressionar una mica. Els més nerviosos érem els que havíem de pujar a l’escenari per presentar què havíem fet i com havíem viscut l’experiència. A la taula de presentació hi havia, un moderador, el secretari de Joventut i 7 de nosaltres (un per a cada municipi participant). Davant nostre, hi havia molta gent… ja esperant per veure el vídeo que havíem fet!!!

Primer va parlar en Miquel Essomba per presentar-nos, desprès l’Eugeni Villalbí, secretari de Joventut i cada un de nosaltres: Betsabé, Deivison, Depsy, Wafae, Leo, Mohamed i Penda. Vam passar molts nervis però ha estat una experiència inoblidable.

A més a més, al principi, el vídeo no funcionava i vam passar mes nervis encara!!! Al final va sortir tot molt bé i vam quedar molt contents i contentes.

Abans d’anar cadascú a casa seva (arreu de Catalunya), ens vam fer una foto de grup! Érem un munt i no cabíem tots i totes dins l’objectiu de la càmera!!!

Posted 7 years, 11 months ago.

Add a comment

Visionat d’una primera versió

Des de Teleduca. Educació i Comunicació,  ens van enviar fer arribar, a tots els grups implicats, una primera versió de tot el documental. Aleshores vam entendre perquè era el fil de llana de colors que portaven amunt i avall! Quan ho vam gravar, no acabàvem de veure per on anava la cosa… però, un cop editat, sí que percebíem el significat de la història conjunta!!!

Va ser interessant veure el petit documental que ha fet cada grup i també connectar-lo amb els de la resta d’equips participants en el projecte! Cada curt és molt diferent i té un estil propi, bé sigui per la manera de tractar el tema o bé de treballar amb la càmera i la realització. Des de cada municipi, vam fer arribar els nostres comentaris a Teleduca. Educació i Comunicació. Així és com va sorgir la versió definitiva del documental, que li vam dir Fills i filles. Ara ja estem pensant que arribi l’estrena…

Posted 7 years, 11 months ago.

Add a comment